duminică, 27 noiembrie 2016

Tarta cu spanac, ciuperci, brocoli


ciuperci broccoli


     Ingrediente:
-1 pachet de aluat pentru tarta 150-200g, neutru.  sau puteti face aluatul care l-am folosit la placinta cu ton, jumatate de reteta de aici. (linkul retetei)

      Umplutura:
-250g ciuperci feliate,
-4oua,
-150g broccoli (aprox. 2-3 pumni),
-70g  spanac (2-3 pumni),
-150g branza de vaci sau  ricota,
-100ml smanatana de gatit,
-jumatate de ceapa mica,
-sare, piper si optional curcuma.

    Punem la fiert intr-o oala broccoli. Dupa ce s-a inmuiat putin il scoatem si punem ciupercutele feliate. Le dam 3 clocote si stingem.
    Intre timp taiem o ceapa cubulete sau julien si o punem la calit 1-2 min.
    Adaugam ciupercutele scurse de apa.   
     Le calim foarte usor pana cand feliem putin broccoli.
    Punem 100ml smantana si brocolele taiat.
     Omogenizam si stingem.
spanac

     Adaugam spanacul taiat putin si amestecam. Eu am avut congelat.
        Batem ouala, adaugam sare, piper si curcuma.
       Amestecam ouale si compozitia de legume.
       Adaugam si branza.
     Asezam aluatul in forma de tarta tapetata cu hartie de copt. Daca va mai ramane aluat puteti face cateva forme deasupra.  
    Incalzim cuptorul si coacem la 180ºC- 30min. pana se rumeneste usor aluatul iar compozitia se intareste.
tarta
POFTA BUNA !
spanac broccoli ciuperci

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu