sâmbătă, 7 februarie 2015

Ardel gras umplut cu branza

ardel gras cu branza
    Ingrediente:
- 200 g branza de vaci proaaspata,
- 50g marar,
- o bucatica de ceapa verde,
- sare.
-  1-2 ardei grasi .

     Se taie mararul si ceapa verde fin.
     Se framanta branza cu mararul si ceapa verde si cu putina sare. Se lasa sa se imbine gusturile vro 2 ore.
     Se taie un ardel gras astefel incat sa iasa  bucatile ca niste barcute.
     Se pune branza pe feliile de ardel , se orneaza cu marar si  POFTA BUNA!
     Un aperitiv delicios si usor de facut!
    

Ciuperci umplute cu spanac

ciuperci umplute
      Ciupercute umplute cu spanac si capacel de cascaval. Aveam  in casa spanac tras la tigaie cu usturoi si ceapa si m-am gandit sa fac inca un preparat cu spanac. Se pot servi ca si garnitura sau simple.

      Ingrediente:
- 500g ciuperci mari,
- 150g spanac gatit la tigaie cu usturoi si ceapa.
- 100g cascaval,
-sare, piper dupa gust,
-putin ulei pentru stropit ciupercile.
 
       Spalam ciupercile si le scoatem codita.
      Le punem intr-o tava cu hartie de copt si le umplet cu spanac.
     Asezam deasupra cate o rondea de la piciciorul unei ciuperci.
      Le stropim putin cu ulei si le dam la cuptor 180ºC -15 -20min.
      Radem cascavalul iar dupa 15-20min de stat la cuptor le scoatem  si le punem cascaval deasupra. Le bagam inapoi pentru inca 3-4 min.
Pofta buna!