joi, 3 aprilie 2014

Paste cu broccoli

   broccoli cu smanatana
    Reteta este preluata de la Retete ca la mama.
  

     Ingrediente petru 4 portii:
- 400g brocoli,
- 250g smanatana grasa,
-o ceapa mica,
-un dinte de usturoi,
-400g paste, eu am  folosit spagheti integrale,
- sare, piper,
-3 linguri de ulei,
- 50g branza parmezan pentru servit.

   Se desfacebroccoli in  bucati mici.
   Se pune pe foc o oala cu 3l de apa si o lingurita de sare si se fierbe broccoli pana intra furculita usor in el.
    Scoatem broccoli, nu aruncam apa, o lasam pe foc. Mai adaugam putina apa, 500ml daca e nevoie  si punem pastele la fiert cand apa clocoteste.
    Dupa ce au fiert pastele, pastram 100 ml de apa calda, dupa care le trecem sub jet de apa rece si le punem la scurs.
    Sosul preparati-l in aceeasi oala, ca sa aveti loc sa puneti si pastele la sfarsit.

    Punem uleiul pe foc si calim ceapa. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, il lasam putin cat mestecam de 2-3 ori, mare grija sa nu se arda.
    Adaugam broccoli fiert.

    Mestecam si lasam sa prinda putin gust, un minut- doua e de ajuns.
    Punem si  smantana  diluata cu 50ml de apa. Daca aveti smantana pentru gatit, lichida, din comert, nu mai este nevoie de apa.
broccoli
    Cu ajutorul unui pasator sau a unei furculite zdrobim  broccoli.
    Lasam pe foc potrivit 3-4 min. Potrivim de sare si piper.
    Adaugam pastele si mestecam usor.
    Daca vi se pare putin sos si nu cuprinde bine pastele, mai puteti adauga apa, desi cred ca nu este cazul. De asemenea, va sfatuiesc sa folositi o oala mai larga, pentru ca sosul ramane mai la fund si astfel va dati mai bine seama daca e suficient sau nu. Cea mai buna proba e sa gustati. :D
    Sunt foarte bune si usoare, nu ma asteptam sa iasa asa delicioase.
    Serviti cu branza parmezan din belsug.... Pofta buna!
broccoli