sâmbătă, 12 octombrie 2013

Biscuiti sarati cu parmesan


     Biscuiti sarati cu parmesan, sunt un aperitiv foarte gustos!
     Ingrediente 50 biscuiti mari:
-500g faina,
-280g unt topit,
-90g zahar,
-30g galbenus,
-75g pudra, praf de branza parmesan sau parmesan ras foarte fin,
-un paf de sare.
     Amestecam faina,zaharul, sarea, parmesanul intr-un bol. Adaugam galbenusurile dupa care untul topit si racit pana devine o compozitie omogena. Va fi putin cam faramicioasa la inceput. Se mai poate adauga  20g de unt, dar nu cred ca va fi nevoie.
     Ca sa intindem compozitia ne trebuie doua foi de hartie de copt.
     Punem o bila din 1/3 de aluat pe prima foaie de copt, aplatizam putin, asezam a doua foaie si cu sucitorul subtiem pana ajungem la o grosime de jumatate de centimetru. 
    Decupam cu ajutorul unei forme si asezam in tava pe hartie de copt.
    Coacem la 180ºC pana se rumenesc usor 8-10min.
      Pofta buna!