vineri, 1 martie 2013

Briose/ Muffins cu portocale

   Martie
      Azi este 1Martie 2013, Va urez o primavara frumoasa, dulceeee si cu zile insorite!
     Sa nu uitati sa va puneti martisoarele in piept. Eu le ador!
    
      Ingrediente:
-2 oua,
-80g unt topit si racit,
-130g zahar,
-1portocala mica (coaja si zeama),
-170g faina,
-2 lingurite de praf de copt,7g,
-70 ml lapte.
 Ornat:
- 200ml frisca,
-1 plic de zahar vanilat,

-cirese confiate si 1 patratica de ciocolata.

     Retata preluata de la Laura Sava. Multumesc! :*

     Pregatim ingredientele.
     Topim untul si pana pregatim compozitia se va raci.
     Amestecam faina cu praful de copt.
     Spalam portocala. Odam prin razatoare si dupa o stoarceam.
     Separam ouale. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul.
     La inceput le batem 1min fara zahar, dupa care punem cate o lingura de zahar mixand continuu, omogenizam, zahar, omogenizam....pana terminam zaharul.
      Galbenusurile se amesteca cu zeama si coaja de portocala.
     Se adauga laptele si untul topit.
     Faina si omogenizam bine.
     Adaugam compozitia peste albusuri si mestecam usor cu o lingura sau cu telul pana la omogenizare.
    Trebuie sa iasa un aluat grosut, aerat, pufos. Ca o smantana buna, grasa, ca si consistenta. :D
     Dam drumul la cuptor sa se incalzeasca. Pregatim tava si punem compozitia in forme.
     Eu pun aluatul in forma cu o lingura de inghetata, e mai mare si mai usor asa.
     Se dau la cuptor 15-20min-180ºC pana se rumenesc.
     Batem frisca cu un plic de zahar vanilat. Ornam cu frisca, punem o cireasa si presaram putina ciocolata.
     Foarte buni si pufosi!
    
 
         In caz ca primii muffins au crescut dar s-au lasat si au iesit putin nefacuti la mijloc mai adaugati 1-2 lingura de faina, asta in cazul in care nu aveti un aluat prea gros.

 
    
        


2 comentarii: