marți, 26 februarie 2013

Macaroane cu branza la cuptor

      Un dulce simplu, bun si usor de realizat chiar si de cei fara experienta.     
      Cand eram in tara si puteam sa cumpar  branza de vaci proaspata din piata, nu mi se parea un aliment caruia sa-i duc dorul. Acuma dupa o perioada mare de timp de cand nu am mai mancat, stiu sa o pretuiesc. Iubesc mancarurile cu branza dulce. Desi preparatele pe care le fac nu au la baza branza dulce de vaci din tara, ci una "proaspata" (ambalata :))) cu foarte, foarte putina sare dintr-un anumit supermarket, care se aseamana, dupa gatire, cu cea de la noi. :(
      Ingrediente tava 20/20cm:
-300g macaroane,
-300-350g branza proaspata dulce,
-200ml smantana,
-2plicuri de zahar vanilat,
-60g zahar,
-3oua,
- esenta sau coaja de lamaie,
-unt pt uns tava 20g.
      Se pun pastele la fiert in apa cu sare.  Dupa ce au fiert se rastoarna intr-o strecuratoare si se baga sub jet de apa rece cateva secunde, ca sa nu se prinda. Se lasa la scurs.
      Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat.
      Se dauga smantana si se omogenizeaza.
     Se pune branza  si dupa pstele fierte.
      Se unge cu unt un vas termorezistent.
      Se pun pastele.
      Se dau la cuptor 180-200ºC aprox. 30min, pana se rumenesc si se intareste compozitia, sa nu mai fie  lichida. Eu le verific miscand putin tava sa vad daca se deplaseaza si apasand usor cu degetul in centru, unde se fac mai greu.
      Se lasa putin sa se racoreasca si se feliaza.
 POFTA BUNA!