marți, 5 februarie 2013

Gogosi pufoase cu ciocolata

gogosi cu nuttela
      Ingrediente:
-300g faina,
-1/2 cub de drojdie,13g,
-120-130ml lapte,
-1ou,
-2linguri de zahar,
-2plicuri de zahar vanilat,
-1 lingurita rasa coaja de portocala,
- 2-3 linguri de ulei.
-nutella pentru decor sau zahar pudra.
      Punem drojdia, 1 lingurita de zahar si 1 lingurita de lapte caldut intr-un bol si o dizolvam. Adaugam 2 lingurite de faina si omogenizam, sa iasa ca o smantana groasa.
     Se pune la loc cald sa isi dubleze volumul.
drojdie dospita
     Batem oul cu zahar si zaharul vanilat, coaja de portocala si laptele caldut.
     Punem faina intr-un bol, unde urmeaza sa framantam. Facem o gropita in mijloc si adaugam drojdia crecuta si amestecul de oua cu lapte.
     Framanatam pana se omogenizeaza si rezulta un aluat moale. Daca mai este nevoie se mai pune putin lapte sau faina daca este prea moale, 1-2 linguri.
     Ca sa nu se mai lipeasca de maini adaugam pe rand uleiul si framantam pana la incorporare.
      Il punel la loc caldut, il acoperim cu 2 prosoape si il lasam sa isi dubleze volumul  45min.
     Cand a crescut, ungem masa de lucru cu putin ulei si intindem cu sucitorul foaie subtire de 1cm. Decupam cu ajutorul unei forme sau a unui pahar  cercuri.
     Le lasam la crescut 10-15min.
     Punem uleiul intr-o tigaie la incins la foc mediu. Punem gogosile si le prajim pe ambele parti. Aveti grija ca se prajesc repede. Focul sa nu fie prea puternic.
     Se scot pe servetel de bucatarie.  Cant inca sunt caldute se ia cu lingurita nutella si se ung pe deasupra.
     Ies foarte bune si pufoase. Se pot servi si simple, sunt la fel de gustoase.
     La micul dejun cu un pahar de lapte sau cafea merge excelent.
     Eu le-am servit la cina :D nu am mai putut astepta pana la micul dejun.
     Ies in jur de 13 bucati.
 
     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu