marți, 12 februarie 2013

Foietaj cu mere

      Ingrediente:
-1pachet aluat foietaj, 200g,
-3-4 mere,
-3lg zahar,
-1lg ulei,
-scortisoara,
-1ou.
Ornat:
-sirop caramel,
-zahar pudra sau inghetata.   
     Se dau merele prin razatoarea mare. Se pun pe foc impreuna cu zaharul si uleiul pana scade sosul. Se adauga scortisoara si se lasa sa se raceasca.
     Se intinde aluatul foietaj, se taie patratele si pune putina compozitie dupa care se unesc colturile.
     Se pun in tava, pe hartie de copt, se ung cu galbenus de ou. Se coc 180ºC-15min pana se umfla si se rumenesc.
     Se  servesc calde sau reci.
     Se fac cateva dungulite cu siropul de caramel (cumparat) sau gem, se pune prajiturica si se pudreaza cu zahar. Se serveste atat simpla cat si alaturi de inghetata sau gem.
     De asemenea se poate face si sub forma de rulouri.
      Un dulce usor, bun si de efect!
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu