marți, 12 februarie 2013

Blat de tort 2

    Blat 3 nivele:
-5 oua,
-187 g zahar,
-125g faina,
-125g amidon alimentar,
-65g unt,
-coaja rasa de lamaie/portocala,
-3lingurite rase de praf de copt.
      Se bat spuma ouale cu zaharul si coaja de portocala. 
      Faina se amesteca, intr-un bol, cu amidonul si praful de copt. Se incorporeaza treptat in oua si se mixeaza bine. La final se adauga untul topit si racit. Va rezulta un aluat moale.
      Se deschide cuptorul la 180ºC. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt. Se pune aluatul rezultat, se niveleaza putin si se da la cuptor 180ºC-20min. 
      Se verifica cu o scobitoare. Se scoate si se lasa la racit, dupa care se taie in trei cu un cutit bine ascutit.
     Un blat  pufos si foarte bune pentru tort sau chiar prajituri!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu