joi, 31 ianuarie 2013

Prajitura turnata cu mere

tort de mere
      Retete preluata de la Laura Sava. :*
      Este o prajitura pufoasa si foarte usoara. Se poate manca si asorta cu inghetata sau sos dulce.
      Ingrediene:
      Blat:
-2 oua
-9linguri zahar,
-9linguri ulei,
-9linguri lapte,
-12 linguri faina,
-1.5 lingurite rase de praf de copt,
      Umplutura:
-4-5 mere,
-4-5 linguri zahar,
-un praf de scortisoara.
-zahar pudra pentru ornat.
      Blat: Ouale se bat cu zaharul. Se adauga uleiul.
      Faina se amesteca cu praful de copt. Se pune in oua, concomitent, 2 linguri de faina, 2 linguri de lapte si se mixeaza. Va rezulta un aluat subtire. 
     Umplutura: Se curata merele, se taie bucatele, patratele de 1cm, sau felii subtiri. Se pun pe foc mediu-mic impreuna cu zaharul pana scade sucul lasat, 5-10min. La sfarsit dupa ce sau stins, se adauga scortisoara. Se lasa sa se raceasca dupa care se pune blatul la cuptor.
      Se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort sau o alta tava, de 24 cm. Se pune 1/2 din compozitia de aluat. Se da la cuptor la 165ºC-10min. 
      Se scoate tava, blatul va fi putin facut. Se aseaza merele, uniform si se acopera cu cealalta jumatate de compozitie.
      Se da la cuptor 180ºC, pana se rumeneste usor deasupra, cca. 30min.
 tort de mere
                             Se scoate, se lasa sa se raceasca si se pudraza cu zahar.
tort de mere
                                                                 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu