Ingrediente:
Blat:
-125g unt,
-100g zahar,
-3 oua,
-200g faina,
-2 lg cacao,
-3lg lapte,
-1lingurita praf de copt,
-optional:100ml lichior de cocos, 50ml crema de whisky.
Crema:
-380ml lapte,
-4lg rase de gris,
-125g unt,
-110g zahar,
-110g nuca de cocos.
Glazura1:
-200g ciocolata cu lapte,
-50g unt sau 1lg ulei.
Blat: Se freaca untul cu zaharul. Se adauga ouale, pe rand, mixand dupa fiecare.
Va arata ca o crema taiata, insa nu va panicati.:D. Adaugati laptele.
Faina se amesteca cu cacao si cu lingurita de praf de copt. Se pune peste unt, treptat si se omogenizeaza.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se da la cuptor, 180ºC-15-20min. Se verifica cu o scobitoare.
Se lasa la racit si dupa se insiropeaza cu 100ml lichior de cocos / 50ml crema de whisky cu 50ml apa/ lapte sau se lasa neinsiropat.
Crema: Laptele, untul,zaharul si grisul se pun pe foc mediu-mic pana se ingroasa.
Se adauga cocosul si se amesteca continuu inca 2 min. Se toarna fierbinte peste blatul racit si insiropat.
Glazura1: Ciocolata bucatele se pune impreuna cu untul la topit la bain-marie. Cand s-a topit se pune peste crema si se niveleaza. Se da la rece 1 ora dupa care se taie.
Ca sa nu se rupa ciocolata, se incalzeste cutitul in apa fierbinte, se sterge si se portioneaza.
Eu am facut si cu o altfel de glazura 2 deoarece am uitat sa cumpar ciocolata :D.
Am folosit : -60ml apa -3lg cacao - 4 lg zahar -1 lg ulei -1lingurita faina.
Se pune zaharul pe foc, se tine pana se dizolva, am adaugat faina amestecata cu 2linguri de apa, cacao si am mestecat bine 1 min dupa
care am dat deoparte si am pus uleiul.
Ies bune in ambele variante, cea cu ciocolata fiind putin mai dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu