duminică, 20 ianuarie 2013

Parjoale/ Chiftele cu susan si mac

chiftele
 
  Ingrediente:
-400g carne tocata,
-2 felii de paine,de preferat uscata,
-2 catei de usuroi mici,
-1ou,
-1ceapa mica,
-sare,piper,
-20g patrunjel/marar .
-100-150ml lapte/apa pt a inmuia painea
-100ml ulei,
- 3lg de susan si 3lg de mac.
      Se pune painea in lapte si se lasa la inmuiat.
      Carnea se pune intr-un bol. Ceapa se taie bucatele mici si se adauga peste carnea tocata. Usturoiul se curata si se piseaza. Se toaca patrunjelul si mararul.
      Dupa preferinte puteti scoate sau adauga un condiment.
      Se pune oul, painea scursa cu ajutorul mainilor de lapte si restul ingredientelor peste carne  si se amesteca bine.
      Se modeleaza parjoale, dupa preferinta, cu ajutorul mainilor umezite putin in apa. Se dau prin susan/mac si se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti. Se scot pe un servetel de bucatarie.
      Se servesc cade sau reci alaturi de cartofi, orez sau alta garnitura.
      Pofta buna, sunt foarte bune!
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu