sâmbătă, 26 ianuarie 2013

Covrigi cu mac si susan

aluat
     Ingrediente:
-600g faina,
-25g drojdie proaspata,
-250ml apa,
-1lingurita de zahar,
-un praf de sare,
-50g susan,
-50g mac,
-20g sare groasa.
     Se amesteca drojdia cu lingurita de zahar si 2 lingurite de apa calda pana se dizolva. Se pun 4 lingurite de faina, pana devine ca o smantana si se lasa la crescut 10-15min pana isi dubleza volumul.
     Se pune faina intr-un bol se amesteca cu drojdia, praful de sare si 150ml apa si se framanta usor. Se mai adauga apa treptat pana se incorporeaza toata faina si devine un aluat moale si elastic.
     Se pune la crecut langa un loc cald 45min. sau pana isi dubleaza volumul.
     Se iau bucatie mici din aluat si se fac fasii. Se impletesc si se fac cercuri. Se mai lasa la crecut 10min.
     Se pune pe foc o oala cu apa de 3l, la foc mediu, pana incepe sa fiarba. Atentie, sa nu clocoteasca.
     Intre timp se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune macul, susanul, si sarea in farfurie langa aragaz.
     Dupa ce au crescut covrigii cu ajutorul unei palete de bucatarie se scufunda covrigii in apa fierbinete.Se lasa 1-2min si se scot. Se pun in tava. Se presara putina sare si mac/susan dupa ce se scot din apa.
     Acum se dau la cuptorul  preincalzit 180ºC -15min.
     Sunt foarte buni! Pofta buna!
aluat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu