miercuri, 30 ianuarie 2013

Ciuperci umplute cu carne

ciuperci
     Ingrediente:
-750 g ciuperci cu palaria mare.
-1ceapa mica,
-50g carne tocata sau sunca, (se pot face si fara carne)
-50g cascaval,
-marar sau patrunjel,
-sare, piper.
     Se desprinde piciorusul la ciuperci, se spala si se taie marunt.
     Palaria ciupercilor se spala in apa cu lamaie ca sa nu se innegreasca.
    Ceapa se toaca marunt si se pune la calit. Cand se inmoaie se pun piciorusele taiate si se mai prajesc inca 2-3min. Se adauga si carnea tocata sau sunca si se mai tin pe foc inca 3-5min. La sfarsit se pune sare, piper si putin marar sau patrunjel.
    Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se aseaza ciupercile spalate si cu o lingurita se pune compozitia.
     Eu nu am gasit ciuperci mari, dar au fost bune si asa mai mici.
ciuperci umplute
      Se dau la cuptor pentru 10-15min la foc mediu, 180ºC. Se scot si se pune cate un patratel sau cascaval ras deasupra. Se baga iar in cuptor pentru inca 10min pana se topeste si rumeneste cascavalul.
 ciuperci cu cascaval
     Ies bune si zemoase. Iar a doua zi vor fi si mai bune. :D
    Cine le doreste mai uscate poate pune ciupercile, neumplute, in tava cu fata in jos. Se dau la cuptor 10min, ca sa lase sucul, dupa care se scot si se umple cu compozitie. Se pune si cascavalul si se dau la cuptor alte 10-15min.
     Se mananca simple sau ca si garnitura.
ciuperci cu cascaval
         POFTA BUNA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu