vineri, 25 ianuarie 2013

Churros / Gogosi subtiri cu sos de ciocolata

sos ciocolata
 Ingrediente:
Aluat:
-110ml  apa,
-60g unt,
-1lingurita de zahar,
-75g faina,
-2oua mici,
-1plic de zahar vanilat.
Sos:
-60ml apa.
-2-3lg cacao,
-4-5lg zahar,
-1lg ulei.
     Aluat:Se pune pe foc mic apa cu untul pana se topeste si incepe sa fiarba.
     Se amesteca faina cu zaharul vanilat si se adaupa peste apa. Se mesteca cu o lingura de lemn pana nu se mai lipeste de cratita si se omogenizeaza.
     Se lasa la racit dupa care se adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
     Cu ajutorul unei seringi pentru patiserie se fac forme in uleiul incins. Se prajesc si se scot pe servetel de bucatarie.
     Sos: Apa cu zaharul se pun pe foc, pana se dizolva, se adauga cacao si se mestecat bine 1 min. Se da deoparte si se pune uleiul.
     La mine sosul are si cateva alune, deoarece am pus si o bucatica de ciocolata in sos dupa ce am adaugat cacao. 
     Pofta buna!  :D
gogosi cu ciocolata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu